Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση του Δήμου Θάσου 2021

Εκδηλώσεις

Στον αύλειο χώρο του «Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου» στις 30 Ιουλίου 2021, παρουσιάστηκε μια εξαιρετική εκδήλωση από την Χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου με την συμμετοχή της «Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας» με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός» την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια των χορωδιών κ. Πελαγία Αναγνωστάκη και διεύθυνε εθελοντικά η κ Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου υπό την διεύθυνση της κυρίας Εύης Σχοινάκη η οποία απέσπασε  άριστες κριτικές.

Η συναυλία, που με μεγάλο μεράκι ετοίμασε η Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου, εξέπεμψε το μήνυμα της αισιοδοξίας, της αγάπης και της νίκης της ζωής.

Οι μουσικές επιλογές και η σκηνοθεσία της εκδήλωσης, αξιοποιώντας μουσικές μελωδίες, όμορφες φωνές παιδιών και ενηλίκων ανάμεσα σε αρχαία αγάλματα, ψηφιδωτά και υπό το βλέμμα το «Κριοφόρου Κούρου»,  καθήλωσαν το κοινό.

Η Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου, εξακολουθούν να χαρίζουν όμορφες μελωδίες και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά παράλληλα και μοναδική εμπειρία στα μέλη τους. Με τις δράσεις τους εκτός των άλλων, στοχεύουν  στην αγωγή της ψυχής και στην ένωση των γενεών μέσα από την τέχνη. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν ξεχώρισαν για τον μελωδικό τους πλούτο και έστειλαν το μήνυμα του αγώνα για τη ζωή.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές και συμμετέχοντες των εκδηλώσεων και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ Γεώργιος Κουτσουμανής, τόνισε την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του πολιτισμού στην ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης και της τήρησης των αποστάσεων ανάμεσα στους χορωδούς και στους θεατές.