«Θάσιοι Εικαστικοί στο προσκήνιο»

Εκδηλώσεις

Στη Θάσο, στην κορύφωση του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου και της ΔΗ.ΚΕ.Θ. συνεχίζονται με τους Θάσιους δημιουργούς να δίνουν ένα ιδιαίτερο στίγμα προσελκύοντας πολλούς κατοίκους και επισκέπτες του.

Συγκεκριμένα από τις 22 Ιουλίου 2021 φιλοξενούνται στον υπέροχο χώρο του Καλογερικού στο Λιμένα Θάσου έργα ντόπιων δημιουργών, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο πολιτιστικό τοπίο του νησιού αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική δημιουργία στο τοπικό αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Η γνωριμία με τους Θάσιους δημιουργούς και το έργο τους αποτελεί μια ευκαιρία και μια πρόκληση για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες όψεις και διαστάσεις του νησιού μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Καλογερικού είναι οι: Βαριάς Συμεών (Ζωγραφική), Βλαχογιάννης Δημήτριος (Ζωγραφική), Καλοπούλου Σεβαστή (Ζωγραφική), Οικονομίδου- Λεονταράκη Καλλιόπη (Ζωγραφική), Αργυρόπουλος Νικόλαος (Ζωγραφική), Γεωργακούδη Αλεξάνδρα (Ζωγραφική), Κυδώνης Βασίλειος (Αρχαία Μουσικά Όργανα), Λόβουλος Κωνσταντίνος (Γλυπτική), Σιαμπανόπουλος Δημήτριος (Ψηφιδωτά).

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο και συνεχάρη και συνομίλησε με τους δημιουργούς όπως και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Γεώργιος Κουτσουμανής.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ Γεώργιος Τσουλκάνης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου κ Μαρία Πολυμέρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ Δημήτριος Μανίτσας, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ Στέλλα Φουρναράκη και πλήθος θεατών παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στηρίζοντας με την παρουσία τους την ανάδειξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι του νησιού.

Η ΔΗ.ΚΕ.Θ. τους συγχαίρει για το έργο τους και τους ευχαριστεί για τη συνεργασία και τη συμβολή τους σε μια στοχευμένη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά και ευελπιστεί να βελτιώνεται και να εξελίσσεται διαρκώς, προβάλλοντας το έργο τους και την αξία του.

Το Φεστιβάλ Τεχνών 2021 της ΔΗ.ΚΕ.Θ. συνεχίζεται με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από την πολιτεία.