Παιδί και θέατρο ΔΗ.Κ.Ε.Θ., δελτίο τύπου

Εκδηλώσεις

Με αφορμή το «Θέατρο Ανάποδα»

Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, παρουσιάζεται στο  Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, το θεατρικό έργο κούκλας και αντικειμένων με τίτλο «ΚοσκινοΑρμενίζοντας» του «Θεάτρου Ανάποδα», στο πλαίσιο του προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Το έργο είναι  εμπνευσμένο από την «nonsense» ποίηση του Edward Lear. Το Θέατρο Ανάποδα παίζει με τα θέματα ποιημάτων του σημαντικότερου συγγραφέα παραδοξολογημάτων της Βικτοριανής εποχής, συνθέτοντας ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου οι μπερδεμένοι ζουν… Εξαιτίας της  ιδιαιτερότητας του, παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες. Αναλυτικά οι πληροφορίες για την παράσταση, έχουν ως εξής:

Διασκευή: Θέατρο Ανάποδα, Σκηνοθεσία: Κλωντιάνα Τσαμάτη
Εικαστική επιμέλεια:  Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Performer: Κλωντιάνα Τσαμάτη, Μιχάλης Θεοδοσιάδης,  Παραγωγή: Θέατρο Ανάποδα. https://www.youtube.com/watch?v=suEHvOHTYO4

Ώρα Έναρξης 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με την υλοποίηση της παράστασης ολοκληρώνεται μια σειρά  παραστάσεων για παιδιά στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2021». Προηγήθηκαν οι παραστάσεις θεάτρου Σκιών  στην πλατεία Ηρώων της Παναγίας και στο Θεατράκι του Ποτού,
από το Θρακικό Θέατρο και τον Γιάννη Βουλτσίδη με τίτλο  «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα». Τις παραστάσεις συνόδευε ζωντανή μουσική με πανδουρά, σαντούρι και τραγούδι και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου.

Η  προσπάθεια της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. για την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας από την ευαίσθητη παιδική ηλικία  είναι στοχευμένη και πολύπλευρη. Η δημιουργία  της «Παιδικής Θεατρικής Σκηνής Θάσου» (με τη λειτουργία δύο τμημάτων) με τις παραστάσεις των οποίων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, δίνει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα τοποθετώντας  τα παιδιά όχι μόνο σε ρόλο θεατή αλλά και σε ρόλο δημιουργού και πρωταγωνιστή: «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!» (Λευτέρης Παπαδόπουλος).