Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης εις Μνήμη του Πρωτοπρεσβύτερου Ποιητή Γεωργίου Ι. Διαμαντόπουλου Με θέμα ꓽ «Υπάρχουν Άνθρωποι»

Ανακοινώσεις
Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης
Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. διοργανώνουν εις μνήμη του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα εμπνευσμένο από το Βραβευμένο ποίημα του: « Υπάρχουν Άνθρωποι».
Δημιουργούμε και Εμπνεόμαστε έναν όμορφο κόσμο με οράματα, αξίες, ιδανικά και καλοσύνη. Κάθε ποίημα με άλλο θέμα θα απορρίπτεται.
Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Καλογερικό Θάσου με υπεύθυνους του διαγωνισμού τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ Γεώργιο Κουτσουμανή και την Ποιήτρια – Πολιτικό Επιστήμονα κ Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου.
Κριτική Επιτροπή για τους Ενήλικες:
 1. Χρυσούλα Βαρβέρη- Βάρρα Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Λογοτεχνών «Θεά Αθηνά» Ακαδημαϊκός Φλωρεντίας και Ρώμης.
 2. Γεωργία Αλεξίου Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας.
 3. Δημήτριος Μπουκώνης Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού – Συγγραφέας.
 4. Ιωάννης Διαμ. Χαρτοφύλης Εκδότης και Διευθυντής της Εφημερίδας «Νισυριακά Νέα» Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γνωμαγόρας» – Λαογράφος.
 5. Δημήτρης Κρανιώτης Ιατρός Ειδικός Παθολόγος Ποιητής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων – Τεχνών Θεσσαλίας Πρόεδρος 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (Λάρισα 2011) Διδάκτωρ Λογοτεχνίας και Ακαδημαϊκός στην Ιταλία.
Κριτική Επιτροπή για τους Μαθητές:
 1. Κωνσταντίνος Πατούρης Εκπαιδευτικός Διδάκτωρ της Ιστορίας της Εκπαίδευσης Μελετητής Αρχείων- Δημοσιογράφος Εκδότης της Εφημερίδας «Νισυριακά Νέα».
 2. Καλλιόπη Χρτοφύλη- Καραγιώργη Τέως Πρόεδρος του Πανισυριακού Συλλόγου Ρόδου « Η Πορφυρίς» (Αμερική).
 3. Δημήτριος Ψηλός Επίτιμος Πρόεδρος της Αδελφότητας Μελισσουργών Άρτας « Ο Άγιος Νικόλαος» Εκδότης του Περιοδικού «Μελισσουργός».
 4. Έρικα Αθανασίου Δημοσιογράφος Συγγραφέας, Οικονομολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Εκδότης της Εφημερίδας « Κηφισιά ».
 5. Ματίνα Δαραβάνη, Κοινωνική Λειτουργός, Ποιήτρια.
Υπεύθυνη για την σύσταση των δύο Κριτικών Επιτροπών και Πρόεδρος τους είναι η κυρία Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, Πολιτικός Επιστήμονας – Ποιήτρια – Πεζογράφος.
Το Άνοιγμα του Διαγωνισμού σε Διεθνή θα το βοηθήσουν οιꓽ
 1. Πηνελόπη Τσουκάτου Διευθύντρια – Εκδότρια επί σειρά ετών της Ιστορικής Εφημερίδας όλων των Κωνσταντινουπολιτών «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ».
 2. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος Ιατρός κ. Ηρακλής Ζαχαριάδης.
 3. Η Εκπαιδευτικός από το Μπρούκλιν της Αμερικής κα Ευφροσύνη Mancini.
 4. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτιστικής Κατωκοπιάς Κύπρου κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης.
Έναρξη του Διαγωνισμού ορίζεται η 11η Οκτωβρίου 2020 και λήξη η 28η Μαρτίου 2021 ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κοίμηση του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής στον Διαγωνισμό
Τα ποιήματα του Διαγωνισμού θα χωρίζονται σύμφωνα με την ηλικία των Ποιητών ως εξής ꓽ
 • Από 6 έως και 12 ετών (μαθητές Δημοτικού), από 13 έως και 18 ετών, (μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) και από 18 και άνω ( Ενήλικες).
 • Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο ποίημα
 • Το κάθε Ποίημα πρέπει να είναι μέχρι 30 στίχους όχι παραπάνω. (ή και λιγότερους).
 • Ο τρόπος έκφρασης μπορεί να είναι ελεύθερος στίχος ή και ομοιοκατάληκτος.
 • Δεν θα χρειαστούν ψευδώνυμα αλλά τα πραγματικά στοιχεία του κάθε Ποιητή γραμμένα στο κάτω δεξί μέρος του ποιήματος του. (Όνομα, Επίθετο, Ηλικία, Διεύθυνση, Τηλέφωνα, e mail).
 • Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το Βραβευμένο Ποίημα του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου, «Υπάρχουν Άνθρωποι», το οποίο παραθέτουμε παραπάνω.
 • Θα γίνουν δεκτά Ποιήματα μόνο Ανθρωπιστικού Περιεχομένου.
Οι συμμετοχές θα στέλνονται μόνο με e mail λόγω covid 19 και στις δύο διευθύνσεις που ακολουθούν.
politismosthassos@yahoo.com και adromachi.thassos@yahoo.gr
Στα πρώτα βραβεία ως έπαθλο θα δοθούν μαρμάρινα γλυπτά του Θάσιου δημιουργού Κωνσταντίνου Λόβουλου ενώ στα δεύτερα και τρίτα βραβεία πίνακες ζωγραφικής Θάσιων δημιουργών. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και βιβλία.
Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. στηρίζοντας τον Ποιητικό Διαγωνισμό που διοργανώνεται και θέλοντας να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στην Πολιτιστική Εξέλιξη του Νησιού της Θάσου, αλλά και στην Διεθνή προβολή του μέσω της Τέχνης, παρέχει την φιλοξενία της Κριτικής Επιτροπής και των πρώτων βραβευμένων.