Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2020

Εκδηλώσεις
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2020
Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. έχοντας σαν πρωταρχικό μέλημα την προσφορά στους ανθρώπους και στον τόπο, τις δύσκολες αυτές μέρες της πανδημίας, σχεδίασαν και υλοποιούν ένα Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών. Οι μέρες των φετινών εορτών αναμένεται να είναι μοναχικές, για το σκοπό αυτό οι εκδηλώσεις στοχεύουν να αποτελέσουν ουσιαστικές ευκαιρίες επικοινωνίας, συμμετοχής και δημιουργίας, έχοντας ως κύριο άξονα κατάλληλα σχεδιασμένες, διαδικτυακές δράσεις.
1. «Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής» Για 2η συνεχή χρονιά τα παιδιά ζωγραφίζουν και κερδίζουν δώρα μέσα από τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων του Δήμου Θάσου, με θέμα «Χριστούγεννα 2020 στον Κόσμο».(Ολοκληρώνεται στις 18/12/2020).
2. «Το Σκάκι μέσα από τα μάτια των Παιδιών». 2ος Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής
Για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προσκαλούν όλους τους μικρούς τους φίλους να ζωγραφίσουν και να κερδίσουν δώρα μέσα από τη δημιουργία ζωγραφιάς με το παραπάνω θέμα. Έναρξη 17-12-2020 και προθεσμία ως 28-12-2020.
3.«Το άστρο που οδήγησε τους Μάγους» (Συνδιοργάνωση με το Δήμο Κατερίνης)
Το Μαγικό Πανεπιστήμιο σας καλεί σε μια χριστουγεννιάτικη αναζήτηση γεμάτη επιστήμη και θαύμα! Στις 21 Δεκεμβρίου ένα αστέρι θα λάμπει αλλιώς. Μήπως είναι ίδιο με το αστέρι της Βηθλεέμ πριν 2000 χρόνια; Ή μήπως όχι; Ποιοι ήταν οι Μάγοι; Απαντούνο Δρ. Αστροφυσικής. Θωμάς Μπίσμπαςκαι η Φιλόλογος Άννα Μπίσμπα.
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, στις 18.00, μέσω Zoom, στον σύνδεσμο
Meeting ID: 910 5179 4164Password: 842167
4.Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκάκι Θάσουγια παιδιά, νέους και εφήβους στις 29/12/2020 στις 5.00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συνδεθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο https://lichess.org/tournament/h4rZa6xL
5.Κάλαντα από την χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Η χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. θα ευχηθεί και θα ψάλει διαδικτυακά σε όλους τους Θάσιους τα κάλαντα την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέσα από το κανάλι στο youtube της ΔΗ.ΚΕ.Θ. με την καθοδήγηση της Δασκάλας τους.
6.Χριστουγεννιάτικες συναντήσειςιστοριώνκαι παιδιών. Παιδιά και συγγραφείς παραμυθένιων ιστοριών θα μας αφηγηθούν τις αγαπημένες τους Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες οι οποίες θα προβάλλονται μέσα από το κανάλι της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στο youtube. https://www.youtube.com/channel/UC_e6HkvDgg2x_7PXtUt9OsA
7.Αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών. Θάσιοι αφηγητές αλλά και όχι μόνο θα αφηγηθούν τις αγαπημένες τους Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες οι οποίες θα προβάλλονται μέσα από το κανάλι της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στο youtube.
8. Το μήνυμα των εορτών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες του τόπου μας.
Κατά την διάρκεια των εορτών μέσα από το κανάλι του youtube της ΔΗ.ΚΕ.Θ. θα ακούγονται και θα προβάλλονται οι ευχές των ανθρώπων του τόπου μας.
9. «Το βιβλίο των ευχών».
Τα παιδιά των θεατρικών ομάδων, γράφουν τις ευχές τους
και φτιάχνουν το ηλεκτρονικό βιβλίο των ευχών εικονογραφημένο με τις παιδικές
ζωγραφιές. Αποστολή των ευχών ως 31/12/2030 στο st.fournaraki@gmail.com
10.ΠαράλληληΔράση:«Ιστορίες του τόπου μου: Στχια και στοίχινις»
Οι χειμωνιάτικες νύχτες προσφέρονται για φανταστικές ιστορίες! Έναρξη «συνεργατικού διαγωνισμού» κειμένου για παιδιά και νέους για τη συγγραφή ιστοριών, στο γλωσσικό ιδίωμα του νησιού, όπως θα τις αφηγηθούν οι μεγαλύτεροι στα παιδιά (γονείς, παππούδες, γιαγιάδες κλπ ) με υπεύθυνο τον
κ. Σωτήρη Γερακούδη. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα επιβραβευτούν και οι ιστορίες τους θα εκδοθούν σε μια συλλογική επίτομη έκδοση. Έναρξη 17-12-2020 και λήξη 11-01-2021.(Οι όροι θα ανακοινωθούν με Δελτίο Τύπου).
Πληροφορίες : κ Φουρναράκη Στέλλα. Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΔΗ.ΚΕ.Θ.
Τηλ. 6932412039 και st.fournaraki@gmail.com